Toiminta

Karhuenduro Ry on loppuvuodesta 2012 perustettu enduroseura jonka tarkoitus on ylläpitää, edistää ja tukea kansalaisten enduroharrastusta, järjestää junioreille ohjattua ajotoimintaa, koulutusta ja opastusta sekä lisätä enduroharrastuksen tunnettavuutta Satakunnassa ja muualla koko Länsi-Suomen alueella.

Yhdistys järjestää tarkoituksensa saavuttamiseksi mm. ajo- ja koulutustapahtumia. Ajotapahtumiin voi osallistua sekä kokeneempi kuljettaja että vasta-alkaja, eli kuka tahansa kunnossa olevalla ja liikennevakuutetulla kalustolla.

Säännöt

 • Ajaminen tapahtuu aina omalla vastuulla.
 • Kuljettajalla oltava asianmukaiset ajovarusteet.
 • Pyörässä tulee olla vähintään rekisteröimättöman maastoajoneuvon liikennevakuutus.
 • Pyörän ja erityisesti äänenvaimennuksen tulee olla kunnossa.
 • Pyörää huollettaessa on käytettävä huoltomattoa.
 • Varikolla ajetaan vain kävelyvauhtia.
 • Jokainen käyttäjä hoitaa omat roskansa pois alueelta.
 • Ajo on sallittu vain merkityllä reitillä.
 • Jokaisella kujettajalla on auttamisvelvoite. Kanssakuljettajaa tulee auttaa esim.
  kaatuessa, mahdollisesti loukkaantuessa tai muuten apua tarvittaessa.
 • Polttoainesäiliöt on säilytettävä autoissa tai peräkärryssä.
 • Avotulen teko maastoon on ehdottomasti kielletty.
 • Tupakointi on sallittu vain erikseen niille varatuilla alueilla.
 • Ajotapahtumissa käytettävillä reiteillä ajo on sallittu ainoastaan ajotapahtumien aikana.
 • Ajotapahtumissa tulee olla vähintään kaksi 6 kg:n jauhesammutinta järjestäjän toimesta.
 • Ajotapahtumissa järjestäjä huolehtii, että paikalla on lapioita ja imeytysturvetta mahdollisten öljyvuotojen varalle.
 • Ennen ajotapahtuman alkua pidetään ajajakokous sekä ajetaan tutustumiskierros.

Ajotapahtumat

Ajotapahtumiin ilmoittaudutaan etusivun ilmoittautumis painikkeen kautta.

Karhuenduro Ry ei ole järjestämässä kilpailuja vaan ainoastaan ajotapahtumia, joissa halutessasi voit ottaa aikaa itsellesi. Ajanotto tapahtuu tarrapondereilla jotka liimataan ilamnohjaimiin pyörään.


Reittiryhmä/ratamestari päättää ajettavan kierrosmäärän ajopäivän olosuhteiden mukaan, mutta kukaan ei estä kuljettajaa ajamasta enempää tai vähempää kierroksia kuin on päätetty. Ainoastaan tietyillä ajopaikoilla ympäristölupa sanelee käytettävissä olevan ajoajan.

Ajotapahtumiin pyritään järjestämään 2-3 kpl maastokokeita ja luonnollisesti siirtymät niiden välissä. Kuljettajien ajojärjestystä emme tule määräämään mutta suosittelemme nopeampia kuljettajia lähtemään kärkijoukossa reitille, jotta ohitustilanteet vähenevät ja kaikki voisivat paremmin nauttia ajamisesta omalla vauhdillaan.

Vastuulomakkeen voit ladata tästä.

Jäsenyys

Jäsenmaksut ja reittimaksut antavat edellytykset reittien kunnolliseen kunnossapitoon eli tarvittaessa reittiä tasoitetaan, tehdään siltoja, kiertoteitä, reittimuutoksia jne. Liittymällä jäseneksi saa käyttöönsä Satakunnan parhaat enduroreitit ilman eri reittimaksua.
Ajotapahtumiin voi osallistua vaikka ei olisikaan jäsen, ja osallistumismaksu on kaikille sama.

Jäsenmaksu kalenterivuodelle on aikuisilta 50 €, juniorit (alle 16v) ilman jäsenmaksua. Jäsenmaksu sisältää liittymismaksun ja sillä saa ajo-oikeuden kaikkiin Karhuenduron hallinnoimiin reitteihin.
Vapaamuotoiset jäsenhakemukset, joissa tulee ilmi henkilö- ja osoitetietonne sekä mahdollisesti lyhyt tausta kurapyöräharrastuksestanne, tulee lähettää yhdistyksen sähköpostiin posti@karhuenduro.fi .
Hallitus käsittelee jäsenhakemukset, hyväksyy hakemukset sekä lähettää vahvistuksen liittymisestä, maksuohjeet jäsenmaksua varten sekä pyörään liimattavan jäsentarran.
Jäsenet voivat maksaa jäsenmaksun karhuenduro ry:n tilille FI43 5700 2020 0740 58Enduroreitit

Jäsenmaksut ja reittimaksut antavat edellytykset reittien kunnolliseen kunnossapitoon eli tarvittaessa reittiä tasoitetaan, tehdään siltoja, kiertoteitä, reittimuutoksia jne. Liittymällä jäseneksi saa käyttöönsä Satakunnan parhaat enduroreitit ilman eri reittimaksua.
Mikäli ajaa vain satunnaisesti, maksetaan reittimaksu yhdistyksen tilille ja tulostetaan kuitti mukaan. Reittimaksun määrä on 10€ ja sillä saa ajaa kaikilla Karhuenduron hallinnoimilla reiteillä kahtena peräkkäisenä päivänä. Reittimaksut ohjataan reittien kunnossapitoon!

Juniorit voivat ajaa aina ilmaiseksi sekä ajotapahtumissa että reiteillä.

Tilinumero: FI43 5700 2020 0740 58
Saaja: Karhuenduro ry
viesti: reittimaksu, pvm, nimi
summa: 10€

Huomioikaa että tuotte roskanne pois maastosta ajojenne päätyttyä!
Väärinkäytösten johdosta olemme ottaneet käyttöön valvontamaksun joka laskutetaan mikäli luvatonta ajamista  havaitaan! Lisäksi mahdollinen porttikielto tapauskohtaisesti hallituksen harkinnan mukaan.